Sempurna atau Tak sempurna? Jalan yg terbaekk !

Views
Assalammualaikum dan selamat berbuka pose bagi ke
semua umat islam . erkkhh!(kekenyangan tahap ular.
hehe)
Ape plan korang malam ni? Mari menuju ke
masjid untuk
terawih..Buat amal di bulan ramadhan..

Sementara malam yang sunyi terdengar sayuan orang
terawih
di masjid.Nak taw eyna stay sowg
(di tinggalkan
oleh my lesbo)da nasib..*touching da
minah nie ! sepok
laju-laju~~hahaa. Kali ni eyna xde
wat pe2 sje nk jenguk
blog kowt2 berasapkan..Eyna
nak story sikit pasal seseorang
yang sempurna /
tak sempurna. Dalam dunia semua
orang nak
kehidupan sempurna,kebahgiaan,kesenangan yang
sekutu dengannya..Begitu juga bagi seseorang yang
diri
uh tak sempurna tapi kita jangan salah pandang
sebelah
mata.*sikap simpati.Kadangkala orang yang
tak sempurna lebih molek daripada
orang yang
sempurna.Betul ke?Sebab??Pasang mata siap-siap
ape
yang eyna nak sampaikan jangan gerak dari tmpat duduk

selagi ta abes story! understod!
*(BI tonggang terbalek),
bila kita hidup dalam keadaan
sempurna automatik kita lahir ke dunia cukup lengkap
ade!Ape
yang kita nak itu nak ini semua yang kita ingini
ade depan mata.Mana taknya "mummy daddy nak itu
nak ini"(da macam pesanan pizza hut)Tapi
semua itu
hanya sementara..Bukan ley bawak masuk kubo pon.
HAHA.
Kita perlu bersyukur dengan apa yang kita ada
selama ini..
Jangan terlalu ikutkan sikap keEGOan &
nafsu yang tinggi!!
(GO TO HELL)huhu.Ego kita ini
membuatkan orang luar akan pandang serong taw.
Dah lah ego
berlagak plak tu..Kita taw ko uh hidup
ala-ala raja , duet
berkepuk-kepuk sampai nak
terkeluar dari bucu ! tapi
jangan nak perasan sangat.
Yang kaya pon bapak ko bukan
ko just guna nama
bapak tak maen la.so ta payah ego uh tinggi
melangit ! tak kemana pun.
Juga bagi yang kurang
sempurna ada segelintir seseorang uh
ok dan ade yg
k.o..Huh!! pelik..Yang tak sempurna pon K.O
jugak !
nak taw kenapa? Dia xley terima kenyataan..Taknak

bersungguh-sungguh untuk berjaya just mahu buat
taik mata
(pengangguran terhormat berpangkat
YB,Dato)
ape cer??
Walaupun korang tak sempurna
janganlah korang hina diri sendiri
sampai malas nak
buat sesuatu yang memadai biarlah orang luar

nak kata."Eh ko uh da la xperfect ade aty nak perfect
macam aq..
haha.Kecian mak bapak ko!".Bak kata pepatah
dari cik chumel
"usaha tangga kejayaan,tiada usaha
maka tiadalah kejayaan"
amacam de x ciri-ciri karam
siwaleeya.Amakk!! Huhuu..
(teramat perasaan sangat
minah ni)
* :p de haku kesah!!


So beringatlah sikit..Dan bagi yang tak sempurna
di kategorikan
ada kesedaran diri dan rajin mencari
peluang untuk berjaya tak kira
ape bidang sekali
pun janji dalam hati niat ikhlas..Biarlah benda itu

susah nanti da kelamaan akan menjadi senang..Begitu
juga bila
memilih pasangan hidup kita mesti nak yang
sempurna,hensem,
millionare . wahhh! hebat..Bagi aq
lelaki dan perempuan
sama sahajer.Adil kan?? aq tade
sokong mana-mana pihak.Aq just sampaikan
ape yang penah aq skodeng selama ni..
Nak taw kenapa?!$@&*%@!$^%*()))@&@!$$@^!
Ok mari kita lihat situasi bagi lelaki dan perempuan
hendak
memilih pasangan hidup..

Situasi pertama(Gila kemewahan)
Si laki/perempuan : hye awak.nak kenal boleh?
de no.fon x?
awak ni encem/cantik mesti anak orang
berada.Tengok dari jauh
class gitu!!Ari-ari boleh mam
at hotel 5 star,shopping satu
gedung,ley wat facial n
wutever!erkkhhh! makhluk macam nie

ade sifat keikhlasan jd 'pisau cukur' gelaran paling
asyik..Pehh berdarahh!!!

Situasi kedua(Rupa paras)
Si laki/perempuan : Awak ley berkenalan?
awak ni cantik,sexy,
putih saya suka kat awak.
ade no.fon?Jom couple.
(tade modal nak usya)
*biasanya berlaku di alam maya.Ape
kejadahyerr!
Dah la xknal nak couple.Emang mongok labu

cipan..Bak laki dan perempuan sama jew nak yg
cantik smart,
putih,muka licin macam papan
gelongsor..fuhh!Terbaekk..
Yang paling aq anty
kegilaan bagi gurl yang gewdix
ala-ala sotong bwu
nak menggedil..Nak yang hensem,putih,

stylo ala-ala korea!!Erkhh! so annoying..

Situasi ketiga(Berpura-pura)
Si laki/perempuan : Saya sayangkan awak,cintakan
awak,perlukan
awak untuk idup bersama....
walaweyhh!ayat berapi umpama
air ketong.Lama
kelamaan menjadi pudar.Dalam ati sayang bagai

nak rak mengalahkan pelakon yang tengah hot!Nak
sehidup
semati konon.Berjanji bergunung-ganang
sampai nak meletop tapi
last-last haprak!Why??
Dapat orang yang lebih ke perfect than !

Lupe diri. Bagai kacang melupakan kulit.Meh nak
siat kulit
uh ! ngengada sangat lain kali jangan
dok berangan
nak bercinta orang nak bercinta dia
pon nak bercita tapi janji

ntah kemana.LAHANAT! :)

Amacam??Agak-agak korang ni hidup memilih
tak?Nak yang
sempurna / tak sempurna??Setiap
apa yang
kita hajati tak semestinya termakbul
tapi kalau sebaliknya
korang patut bersyukur..
Janganlah kita bersikap yang tidak menahu

erti kesyukuran.Biarlah kita ni hidup dalam
kesederhanaan.
Bagi hidup yang sempurna uh
perlu ada sikap rendah diri.
Idung tinggi
*(tamoh2 nanti kena babap)
yang penting ego.
Elakkan!!
Itu lebih afdal..Suda pikir masak-masak?
*(bukan main pondok-pondok
oke!hehe)pilihlah
yang terbaek.Semoga mendapat
Mr.Right / Mrs.Right :)















Renung-renungkanlah dan selamat memilih jalan
yang terbaek!
aq sokong dari belakang..Walaupun
aq tak kenal korang.HAHA

Bulan yang mulia tak baek berFIGHT elakkan
dari ngumpat,menghina,melihat benda
tak elok juga melarang diri sendiri agar tidak
memasuki jalan yang TERlarang..
Haaa,,semputtt!!!! byeee.



Ringankan tangan ANDA untuk LIKE !



3 comments:

RexaZulkanain said...

menarik,adil n saksama...huhuhu...bgus ade pemikiran yg da kedepan...so hope trus kn lg story2 sal ni k...ape2 pown the best lah...huhuhu...

::Pinky photography:: said...

Eheee, tengs coz sudi komen & sudi
lihat blog eyna wlpn entry eyna xseberapa :)

RexaZulkanain said...

sje je tgk2... :) ne taw ade yg mnarik then ley wat teladan...huhu